Virėjus vertino ir šefas iš Italijos

Margaritos centro virėjo profesinio meistriškumo konkurse sugebėjimus atskleidė mūsų mokyklos II ir III kurso mokiniai. Šįkart kūrybiškumą teko rodyti ruošiant itin gardų – varškės-kriaušės desertą.

Virėjų konkurso dalyviai, organizatoriai ir komisija.

Konkurso dalyviai per 2 valandas turėjo ne tik pagaminti labai skanius desertus, bet ir parinkti dekoro elementus ir patiekalą kūrybiškai apipavidalinti.

Mokinių paruoštus desertus vertino kompetentinga komisija. Vienas iš jos narių – Italijos virtuvės šefas Mindaugas Lučka. Jo atstovaujamoje kompanijoje „New service societa coperativa sociale“ ne kartą praktiką per „Erasmus+“ programos projektus atliko ir Margaritos centro mokiniai. Susumavusi konkursinius balus, komisija paskelbė nugalėtoją. Virėjų geriausiuoju šiais metais tapo Tautvydas JAKUTIS.

Konkurso nugalėtoją Tautvydą Jakutį sveikino svečias iš Italijos profesionalus virtuvės šefas Mindaugas Lučka.

„Tokie mokyklose rengiami tarpgrupiniai konkursai duoda daug naudos mokiniams – jie tobulina praktinius įgūdžius, ugdo kūrybiškumą, susipažįsta su naujomis patiekalų gamybos tendencijomis“, – įsitikinęs šefas M. Lučka.

Darbas virte virė.

Konkurso dalyvavo:

V17 grupės virėjo specialybės II kurso mokiniai Evelina Vareikaitė, Karolina Zlatkutė, Greta Dūdaitė, Deimantė Bolnaitė ir Tautvydas Jakutis;
M16 grupės virėjo specialybės III kurso mokiniai Gabrielė Konstantinavičiūtė, Asta Grunskytė, Aistė Turskytė, Domantas Peikštenis.

Visiems konkurso dalyviams buvo įteiktos padėkos bei atminimo dovanėlės, o konkurso organizatoriai palinkėjo dalyviams toliau tobulinti profesinius įgūdžius, domėtis pasirinkta profesija ir siekti profesinės karjeros.

Mokinius ruošė ir konkursą organizavo profesijos mokytojos Rima Cvirkienė ir Irma Gelažienė.

www.margarita.lt

EnglishLithuanian