Margaritos centro virėjo profesinio meistriškumo konkurse sugebėjimus atskleidė mūsų mokyklos II ir III kurso mokiniai. Šįkart kūrybiškumą teko rodyti ruošiant itin gardų – varškės-kriaušės desertą.

Konkurso dalyviai per 2 valandas turėjo ne tik pagaminti labai skanius desertus, bet ir parinkti dekoro elementus ir patiekalą kūrybiškai apipavidalinti.
Mokinių paruoštus desertus vertino kompetentinga komisija. Vienas iš jos narių – Italijos virtuvės šefas Mindaugas Lučka. Jo atstovaujamoje kompanijoje “New service societa coperativa sociale” ne kartą praktiką per „Erasmus+“ programos projektus atliko ir Margaritos centro mokiniai. Susumavusi konkursinius balus, komisija paskelbė nugalėtoją. Virėjų geriausiuoju šiais metais tapo Tautvydas JAKUTIS.

„Tokie mokyklose rengiami tarpgrupiniai konkursai duoda daug naudos mokiniams – jie tobulina praktinius įgūdžius, ugdo kūrybiškumą, susipažįsta su naujomis patiekalų gamybos tendencijomis“, – įsitikinęs šefas M. Lučka.

Konkurso dalyvavo:
V17 grupės virėjo specialybės II kurso mokiniai Evelina Vareikaitė, Karolina Zlatkutė, Greta Dūdaitė, Deimantė Bolnaitė ir Tautvydas Jakutis;
M16 grupės virėjo specialybės III kurso mokiniai Gabrielė Konstantinavičiūtė, Asta Grunskytė, Aistė Turskytė, Domantas Peikštenis.
Visiems konkurso dalyviams buvo įteiktos padėkos bei atminimo dovanėlės, o konkurso organizatoriai palinkėjo dalyviams toliau tobulinti profesinius įgūdžius, domėtis pasirinkta profesija ir siekti profesinės karjeros.
Mokinius ruošė ir konkursą organizavo profesijos mokytojos Rima Cvirkienė ir Irma Gelažienė.
www.margarita.lt