Virėjų dieną – tradicinis renginys „Daržovių užtepėlės – skanu ir sveika”

Margaritos mokyklos Klaipėdos g. korpuso mokyklos valgykloje vyko renginys „Daržovių užtepėlės – skanu ir sveika”. Jau tapo tradicija kiekvieną rudenį pristatyti patiekalus iš daržovių mokyklos bendruomenei.

Virėjo specialybės V18 ir V19 grupių mokiniai, padedami profesijos mokytojų Danguolės Vitkauskienės ir Irmos Gelažienės, paruošė nemažą daržovių užtepėlių asortimentą. Grupė VD18 kartu su mokytoja Asta Ščiukiene iškepė nesaldžių konditerijos gaminių, su kuriais buvo ragaujamos užtepėlės.

Laukiant svečių ar tiesiog norint pasimėgauti namuose paruoštu užkandžiu ieškome paprastų,  greitai paruošiamų ir skanių patiekalų receptų.  Užtepėlės – puikus pasirinkimas!  Jas galima ruošti iš pačių įvairiausių produktų – jų pagrindui puikiai tinka varškė, tepamas sūris ar į tirštą tyrę sutrinamos daržovės,  pavyzdžiui, avokadai, baklažanai ar cukinijos, burokėliai, virtos ar konservuotos pupelės, avinžirniai.

Mokyklos mokiniai ir mokytojai vieningai sutarė, kad gaminti užtepėles labai lengva. Tai sugebės ne tik patyrusios šeimininkės. Be to, smagu, kad nebūtina kruopščiai laikytis receptų nurodymų – drąsiai galima improvizuoti, atrasti naujų skonių. Be to šie patiekalai tinka ir tiems, kurie nori sveikai maitintis.

Kasmetinis virėjo specialybės grupių organizuojamas renginys šiemet netikėtai sutapo su gana šiai specialybei reikšminga data: spalio 20-oji – Tarptautinė virėjo diena.

Su jūsų švente būsimieji virėjai!

Rima Cvirkienė
Profesijos mokytoja-metodininkė

EnglishLithuanian