• PANEVĖŽIO MARGARITOS RIMKEVIČAITĖS PROFESINIO RENGIMO CENTRAS

  • Tarptautinę virėjų dieną – daržovių ir varškės duetas

    Margaritos centro valgykloje vyko renginys-degustacija „Maitinamės sveikai – daržovių ir varškės duetas”. Jau tapo tradicija kiekvieną rudenį mokyklos bendruomenei pristatyti patiekalus iš daržovių.

    Antrus metus šį renginį organizuojame spalio 20 d., nes ši data yra Tarptautinė virėjų diena.

    Šios šventės proga profesionalai iš viso pasaulio užsiima labdaringa veikla, bendrauja su visuomene. Puoselėti gražias tradicijas siekia ir mūsų šalies virėjai, todėl to mokome ir mūsų mokinius, būsimuosius virėjus.
    Virėjo specialybės V19, Vs19 ir Vs20 grupių mokiniai, padedami profesijos mokytojų Danguolės Vitkauskienės, Rimos Cvirkienės ir Astos Ščiukienės paruošė  cukinijų su varške užkandėles, įdarytus varške pomidorus bei agurkus, varškės-ridikėlių užtepėlę, morkų varškės apkepą, cukinijų pyragą su fetos bei rikotos sūriais, keptus obuolius su varške.

    Kad iš cukinijų galima kepti blynus, žino daugelis, tačiau ši daržovė taip pat tinka ir šaltiems užkandžiams. Sakysite, užkandžiauti nėra sveika, bet kartais labai norisi. Kai neturite kito pasirinkimo, rinkitės daržovių užkandžių receptus.

    Renginio dalyviai vieningai sutarė, kad šie patiekalai būtent ir tinka visiems, norintiems sveikai maitintis.

    Rima Cvirkienė

    Profesijos mokytoja-metodininkė

     

    EnglishLithuanian