Maisto ruošimo profesijos mokytojos Asta Ščiukienė ir Irma Gelažienė vedė atviras pamokas, kuriose ne tik pristatė įgytą patirtį ir įspūdžius iš stažuotės Italijoje pagal „Erasmus+“ projektą „Tarptautinė patirtis pereinant prie modulinės virėjo mokymo programos įgyvendinimo“, bet ir kartu su mokiniais gamino itališkus patiekalus.
Mokytojų padedami, VD18 klasės mokiniai gamino itališką desertą Tiramisu ir mielines spurgas su bulvių koše. Pagaminti patiekalai buvo patiekti mokyklos mokomojoje kavinėje, kurioje jais vaišinosi ne tik tos klasės mokiniai, bet ir mokytojai, dalyvavę atvirose pamokose ir stebėję gamybos procesą.
Stažuotėje Italijoje kartu su Margaritos centro mokytojomis taip pat dalyvavo Žeimelio, Kretingos, Šilutės, Alantos ir Zarasų profesinių mokyklų mokytojos.
Mokytojai turėjo galimybę susipažinti ir išmokti gaminti bei patiekti įvairius tradicinius italų patiekalus: pastą (makaronus) su įvairiais padažais, kalmarus vyno padaže, įdarytas midijas ir austres, „Ravioli“ (itališki virtinukai), kitus patiekalus su jūros gėrybėmis, taip pat tradicinius to regiono saldumynus.
Dalyviai lankėsi Turizmo mokykloje Grieco Einaudi, kurioje stebėjo, kaip vyksta virėjų ir barmenų specialybių praktinės pamokos, apžiūrėjo mokyklą. Įdomi ir naudinga pažintis su gamybos procesais vykstančiais vyno darykloje, alyvuogių aliejaus spaudykloje, vietiniame ūkyje, kur gaminami įvairūs sūriai.
Laisvalaikiu mokytojos aplankė San Giovanni Rotondo ir Monte Sant Angelo vienuolyną, Vico del Gargano senamiestį. Plaukiodami laiveliu Lago di Varano kanalais ir ežeru stebėjo augmeniją, susipažino su austrių auginimo ypatumais, žvejų darbu, aplankė nuostabaus grožio apylinkes.
Visi stažuotės dalyviai gavo Europass sertifikatus. Dalyvavimas šiame projekte buvo labai naudingas, mokytojos turėjo puikią galimybę įgyti ne tik teorinių, bet ir praktinių žinių. Patiko bendrauti, stebėti, ragauti ir praktinių darbų pagalba susipažinti su italų virtuve.
www.margarita.lt