• PANEVĖŽIO MARGARITOS RIMKEVIČAITĖS PROFESINIO RENGIMO CENTRAS

  • Skanaus renginio rezultatas – puiki nuotaika ir tuščios lėkštės

    Prieš degustaciją – įdomus pasakojimas.

    Prieš pat Šv. Velykų šventę Margaritoje vyko edukacinis renginys „Velykų papročiai ir valgiai“. Renginį organizavo maisto ruošimo bei floristo specialybių mokytojos ir mokiniai.

    Virėjo specialybės mokinės Evelina Vareikaitė ir Deimantė Bolnaitė visus renginio dalyvius supažindino su velykiniais papročiais, apeigomis, apibūdino Velykų patiekalus, kuriuos ruošdavo mūsų senoliai. Taip pat pristatė įvairiems Lietuvos regionams būdingus skirtingus šventinius Velykų patiekalus.

    Po pristatymo visi dalyviai buvo pakviesti apžiūrėti, fotografuoti bei degustuoti patiekalus. Taip pat renginyje buvo galima susipažinti su velykine puošyba, kurią demonstravo profesijos mokytoja Vida Čereškevičienė bei floristo specialybės mokinės ir pasigaminti velykinį dekorą.

    Renginys pavyko, nes geriausias to įrodymas – po degustacijos likusios tuščios lėkštės ir paliekantys biblioteką dalyviai, nešini floristinėmis puošmenomis…

    Rima Cvirkienė
    profesijos mokytoja

    Ir kas atsilaikytų…

     

    EnglishLithuanian