• PANEVĖŽIO MARGARITOS RIMKEVIČAITĖS PROFESINIO RENGIMO CENTRAS

  • Šią savaitę Margarita kvepia Italija

    Margaritos centre vyksta Italų virtuvės savaitė. Svečiuose pas mus – Italijos virtuvės šefas Mindaugas Lučka, mūsų mokiniams ir mokytojams perduodantis vienos iš skaniausių pasaulio virtuvių paslaptis. Šis patyrusio šefo vizitas organizuotas pagal ERASMUS+ programos projektą.

    Pirmoji diena su šefu Mindaugu Slučka

    Pirmą mokymo dieną, M. Lučkai vadovaujant ir padedant profesijos mokytojoms Rimai Cvirkienei, Astai Ščiukienei, Irmai Gelažienei ir Danguolei Vitkauskienei, V18/1, V18/2, V17 mokiniai gamino jūros gėrybių patiekalus. Iš viso suskaičiuota kone dvi dešimtys skanumynų.

    Ne vienas projekto dalyvis ne tik nebuvo kai kurių patiekalų ragavęs, bet ir girdėjo apie juos pirmą kartą. Vien žvelgiant į pavadinimus tįsta seilė: vilkžuvė granatų sulčių marinate; tuno tartaras su kiviais; tuno tartaras su alyvuogių aliejumi ir citrina; midijos, užkeptos cukinijomis ir džiūvėsėliais, su parmedžano plutele; kalmarai ir krevetės free; aštuonkojo salotos su bulvėmis ir salierais; aštuonkojis, troškintas savose sultyse; salotos su krevetėms, apelsinais ir pankoliu; krevetės, užkeptos šoninės plutele; ančiuviai su graikiniais riešutais ir razinomis; troškinti kalmarai su paprikomis; krevetės, užkeptos vyšniniais pomidoriukais; rankų darbo pasta su jūros gėrybėmis ir žaliaisiais šparagais; jūros gėrybių salotos…

    Į šių skanėstų degustaciją buvo pakviesti Margaritos centro mokytojai, valgyklos darbuotojos, socialiniai partneriai iš Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmų.

    Margaritos centro direktorius Tautvydas Anilionis pokštavo ir klausė mokinių ir svečių: „Kiek laiko reikia kepti tartarą? O ančiuviai – tai antiena?“

    Šefas Mindaugas Lučka pažymėjo ilgas bendradarbiavimo su Margaritos centru tradicijas. Jo pirmoji tarptautinė projektinė patirtis 2012 m. susieta būtent su mūsų mokykla.

    Profesijos mokytojos džiaugėsi, kad mokiniai turėjo galimybių susipažinti su jūros gėrybių patiekalų ruoša.

    „Deja, dažnai mes negalime mokyti dirbti su tokiais produktais, todėl ši projektinė profesinė patirtis yra neįkainojama“, – sakė R. Cvirkienė.

    Nuo antradienio iki penktadienio pagal M. Lučkos receptus pagamintų patiekalų Margaritos centro valgykloje (Klaipėdos g. 146) galės paragauti visi norintieji.

    www.margarita.lt

    Erasmus+ programos profesinio mokymo sektoriaus 1 pagrindinio veiksmo projektas „Profesinių kompetencijų tobulinimas panaudojant ES šalių patirtį“ Nr. 2018-1-LT01-KA102-046734

     

    M. Lučka ir projekto dalyviai.

     

    EnglishLithuanian