Originalu: Tolerancijos meniu

Prie tolerancijos savaitės metu vykusių trenginių prisidėjo ir virėjo specialybės mokiniai. O kodėl negali būti tolerancijos meniu? Mes gerbiame Lietuvos kulinarinį paveldą ir stengiamės jį išsaugoti bei perduoti ateinančioms kartoms, tačiau mums nesvetimi ir kitų tautų valgiai bei jų paruošimo ypatumai.

V18/1 ir V18/2 grupių mokiniai kartus su profesijos mokytojomis Danguolė Vitkauskiene bei Rima Cvirkiene gamino šiuos patiekalus :

avinžirnių humusas – žydų tautos valgis; kibinai – karaimų tautos valgis; kopūstų apkepas – lenkų tautos valgis.

Mokiniams patiko gaminti patiekalus, taip pat sužinoti daugiau apie kitų tautų nacionalinius valgius, jų įvairovę bei populiarumą mūsų šalyje.

www.margarita.lt

EnglishLithuanian