Lietuvoje vykstant kovai už sveiką maistą švietimo įstaigose, Margaritos mokyklos mokytojos Irma Gelažienė, Danguolė Vitkauskienė ir Rima Cvirkienė Panevėžio miesto darželių-lopšelių virėjoms vedė seminarus-praktikumus tema „Sveikatą tausojantys karštieji žuvies ir mėsos patiekalai“.
Teorinėje dalyje renginio dalyviai buvo supažindinti su sveikos mitybos pagrindais, sveikatą tausojančių patiekalų ruošimo principais, vaikų mitybos ypatumais bei naujovėmis.
Praktinėje dalyje, vykusioje mokyklos mokomojoje virtuvėje, buvo ruošiami karštieji žuvies bei mėsos patiekalai atsižvelgiant į vaikų maitinimo ikimokyklinio ugdymo įstaigose rekomendacijas.
Renginio dalyviai išmoko paruošti jautienos troškinį su moliūgais, keptą su garais riebią lašišą ir kalakutienos maltinius su varške ir cukinija. Mokymų dalyviams buvo įteiktos Panevėžio švietimo centro pažymos.
www.margarita.lt